Een grote naam gelinkt aan dopingzaak Operatie Aderlass

Een grote naam gelinkt aan dopingzaak Operatie Aderlass
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn al twee wielrenners betrokken bij Operatie Aderlass, het dopingschandaal dat voorbije winter losbarste, en er wordt nu ook de naam genoemd van een ex-wielrenner. Bovendien is het niet de eerste de beste. Alessandro Petacchi zou zich ook ingelaten hebben met dokter Schmidt.

Mark Schmidt is de arts die de spilfiguur is in de hele zaak. De kranten Le Monde en Corriere della Sera melden dat de naam van Petacchi opduikt in Operatie Aderlass, oftewel Operatie Aderlating. Petacchi zou zich in 2012 en 2013 laten verleiden hebben tot het gebruik van bloeddoping.

SCHMIDT ALS PLOEGDOKTER

Petacchi ontkent zijn betrokkenheid bij de zaak. Wel is het zeker zo dat de Italiaanse ex-sprinter twee jaar bij het Duitse Milram reed toen Schimdt daar ploegdokter was. Overigens kwam Petacchi al eens eerder in het oog van de storm te staan.

Na een etappe in de Ronde van Italië van 2007 werd bij hem een te hoge concentratie Salbutamol vastgesteld. Volgens Petacchi omdat hij astmapatiënt was. De italiaanse federatie volgde hem daarin en sprak hem vrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties