Het leven zoals het is met twee klassementscrossen: "Plaats 1 en 2 zijn al ingenomen dit weekend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Het leven zoals het is met twee klassementscrossen: "Plaats 1 en 2 zijn al ingenomen dit weekend"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met twee klassementscrossen in één weekend lijken de kansen voor de jongens na de 'Grote Twee' gering. We blikten vooruit met Toon Aerts naar zijn kansen dit weekend.

"Plaats één en twee zijn al ingenomen dit weekend", opende Aerts met realisme in een gesprek met Wielerkrant.be. "Ik ga gewoon elk puntje proberen meegraaien", aldus de Europese Kampioen die een goed klassement verdedigt.

"In beide klassementen sta ik goed geplaatst." In de Wereldbeker staat Aerts vijfde, in de DVV Trofee zesde op iets meer dan twee minuten van leider Wout Van Aert. Qua parcours is het moeilijk kiezen tussen beide crossen.

"Ik hoor dat het in Zeven een snel parcours op gras wordt", aldus Aerts op vrijdag. "Ook in Hamme wordt het een snelle cross. Het zijn twee crossen waar ik mits een goeie start wel moet kunnen meedoen voorin."

Dat Koksijde afgelast werd, zorgde voor een nadeel voor Aerts. "Dat parcours lag me wel, bovendien konden renners die toen op hun tandvlees zaten, voldoende recupereren. Ik was nog niet vermoeid. Al blijft het een goeie beslissing om die cross af te lassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties