De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Tsjechische kampioen voorgesteld

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wereldkampioenschap in Bieles wordt hoogstwaarschijnlijk een duel tussen België en Nederland. Maar wie zijn de kampioenen in de andere cyclocrosslanden? Onze redactie stelt ze aan u voor met het WK in het vooruitzicht.

Maandag stelden we u al de Franse kampioen, Venturini, voor. Dat kan u hier nog eens nalezen. Dinsdag stond Duits kampioen Marcel Meisen (misschien wel de sterkste buiten de lage landen) in de spotlights. Gisteren was het de beurt aan Stephen Hyde, de Amerikaanse kampioen.

Vandaag stellen we de Tsjechische kampioen Michael Boros voor, die bij de Vlaamse ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice rijdt. De 24-jarige Tsjech is er ploegmakker van Jens Adams en Rob Peeters, die beiden niet geselecteerd zijn voor het WK in Bieles. Vorig jaar reed Boros overigens nog bij ERA - Circus, de ploeg van onder andere de gebroeders Sweeck (zie foto).

Wachten op nieuwe Stybar

Sinds het vertrek van Zdenek Stybar naar de weg is het wachten op een nieuwe échte uitdager uit Tsjechië. Vorig jaar eindigde Radomir Simunek wel nog knap negende op het WK, Boros finishte als 16de. In 2015 kwam Boros iets dichterbij, toen was hij de beste Tsjech op 13de plaats. In 2014 stond er dus voor het laatst een Tsjech op het podium. Zdenek Stybar werd toen wereldkampioen voor Sven Nys en Kevin Pauwels.

Dit seizoen won Boros twee crossen in eigen land. Naast het TK (het Tsjechische Kampioenschap) mocht hij ook juichen in de Toi Toi Cup in Tabor. Zijn enige goede resultaat in ons land was een vierde plaats in de Soudals Classic cross in Neerpelt, Laurens Sweeck won daar overigens.

Verwachtingen op het WK

Boros finishte dit jaar als 19de in Baal, als 15de in Fiuggi en als 12de in Hoogerheide. De jonge Tsjech zal allicht al erg tevreden zijn met een plaats in de top-10 in Bieles. Bij de kanshebbers kan je Boros dan ook niet rekenen.