Sven Nys beseft: "Mijn renners waren bang van mij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Sven Nys beseft: "Mijn renners waren bang van mij"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Telenet-Fidea Lions is uitstekend aan het seizoen begonnen, met als kers op de taart een overwinning van Lars Van der Haar in Ronse. Het tweede seizoen van Sven Nys als ploegmanager gaat een stuk beter dan het eerste.

Daar zijn verschillende redenen voor. "Er sluimerde negativiteit", aldus Nys in Het Laatste Nieuws. "Maar dat was ook omdat ze het mij moeilijk wilden maken. Ik kwam in een wereld terecht waarin ik tussen wilde haaien staande moest zien te blijven."

"Er zijn zo veel dingen die ze proberen om je ploeg te destabiliseren. Door renners te komen halen, door ze nerveus te maken met contractaanbiedingen, door ze van alles te beloven. Gelukkig gaat dat bij mij oor in, oor uit. Ik vergeet dat heel snel. Je moet gewoon uitgaan van je eigen sterkte en filosofie", ging Nys verder.

Ze hebben ons proberen destabiliseren

-Sven Nys

"Het feit dat wij de afgelopen twee jaar geen enkele renner elders zijn gaan halen, en dat er wel in onze vijver wordt gevist, wil zeggen dat wij goed werk leveren."

Van der Haar won in Ronse

Er wordt ook aan alles gedacht. "Een goeie structuur en een sterke teamgeest. Wat is de grote vijand van een renner? Zorgen aan zijn kop. Dus maken wij dat iedereen weet waaraan en waaraf. Dat zorgt voor veel rust in de hoofden van de renners, veel positieve energie en weinig stress."

Ze dachten wellicht dat ze een wafel om de oren zouden krijgen

-Sven Nys

Nochtans was die stress er in het eerste jaar wel. Zo vertrok Tom Meeusen omdat het met Nys niet klikte. "Het grote verschil is ook dat de renners vorig jaar voor een stuk bang van me waren. Ze moesten me nog leren kennen."

"Ik stond bekend als een man van eten, trainen, slapen. Wie daar een seconde van afweek, dacht waarschijnlijk dat hij een wafel om de oren ging krijgen. Uiteraard breng ik structuur, maar iedereen moet ook zichzelf kunnen zijn. Als iemand vrij gelaten wil worden, laten we dat toe in de mate van het mogelijke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties