Ex-wereldkampioen: "Het moment om Mathieu van der Poel te kloppen is aangebroken"

Redactie
| 0 reacties
Ex-wereldkampioen: "Het moment om Mathieu van der Poel te kloppen is aangebroken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat de Koppenbergcross op het programma. En dat is een cross op het lijf van wereldkampioen Wout Van Aert geschreven. Paul Herygers ziet een unieke kans voor Van Aert.

Van Aert kon van der Poel nog maar één keer echt kloppen dit seizoen. In Boom viel de Nederlander en ging de wereldkampioen met de zege aan de haal. "Ik verwacht een spannende tweestrijd en dan moet het allemaal van Wout van Aert komen om van der Poel proberen te kloppen", opent Herygers in HLN. "Ik denk dat het moment nu wel is aangebroken."

Het is alleszins vertrouwd terrein voor Van Aert, want de afgelopen drie edities waren voor hem. "Het parcours ligt hem, hij komt in de buurt van van der Poel, want hij reed bijna even snel in Ruddervoorde. Hij werd daar zoals wel vaker tweede, maar hij komt in ieder geval in de buurt. En dan is het een kwestie om 100 procent je terrein te krijgen en misschien zit het er aan te komen."

'Niet dezelfde van der Poel'

"Pas op, het is niet meer de van der Poel die een trieste zomer heeft gekend, die operaties heeft ondergaan en hij heeft wel al heel veel gewonnen. De Nederlander zal wel erg gretig zijn, want de Koppenbergcross staat heel hoog aangeschreven. Voor hem is dat ook wel iets waard. Hij zal er dan ook alles aan doen om daar te winnen", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties