"Dit is nog altijd niet de Wout Van Aert die we vorig jaar gezien hebben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Dit is nog altijd niet de Wout Van Aert die we vorig jaar gezien hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is momenteel op stage in het Italiaanse Lucca om er te herbronnen. De eerste weken en maanden van het veldritseizoen waren nog niet wat hij ervan verwacht had. Wij vroegen de voorzitter van zijn supportersclub naar de oorzaak.

"De eerste weken van het veldritseizoen waren moeilijk dan hij zelf verwacht had", opent voorzitter Lorenz Vloemans. "Wout kwam redelijk positief uit de zomer na een goede periode op de weg. Maar dan kwamen de Wereldbekers in de Verenigde Staten en dat was toch al meteen een grote teleurstelling qua resultaten."

"Dit is nog altijd niet de Wout Van Aert die we vorig jaar gezien hebben", vervolgt Vloemans, die de oorzaak voor de mindere prestaties denkt te kennen. "Ik denk persoonlijk dat hij te veel op de weg heeft gereden. Wout heeft daar altijd meegedaan voor de prijzen en wilde zich tonen aan de buitenwereld."

Te veel laten zien

Maar ook Mathieu van der Poel was natuurlijk afgelopen zomer op de weg te zien. "Ik denk dat Mathieu dat iets meer als training deed. En het kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat Wout al met het voorjaar bezig is."

"Of het te combineren valt? Misschien kan crossen en de weg niet gecombineerd worden, nee. Maar hij is nu op stage. We zullen moeten afwachten hoe hij daaruit terugkeert", besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties