Veldrijden

Dwarsboomt leidersplek de plannen van Wout Van Aert? "Eigenlijk is mijn keuze al gemaakt"

Dwarsboomt leidersplek de plannen van Wout Van Aert? "Eigenlijk is mijn keuze al gemaakt"

Na zijn overwinning in Gavere heeft Wout Van Aert in het klassement van de Superprestige een bonus van twee punten op grote concurrent Mathieu van der Poel. Maar ondanks die leidersplek, zal hij wellicht niet starten in de laatste twee manches.

Ondertussen zijn er al vijf van de acht manches van de Superprestige gereden. Op 30 december volgt er nog de cross in Diegem en op 11 en 17 februari respectievelijk de Superprestiges van Hoogstraten en Middelkerke. Maar die laatste twee zal Van Aert wellicht niet zijn in planning opnemen.

Plannin behouden

"Ik wil me graag aan mijn planning houden", aldus de wereldkampioen in HLN. "Ik heb niet veel zin om die te moeten aanpassen. Als je leider bent, is de keuze moeilijker dan wanneer je tweede of derde staat. Eigenlijk is mijn keuze al gemaakt."

"Na Diegem kunnen de dingen er weer helemaal anders uit zien. Misschien rijdt Mathieu zijn versnellingsapparaat er twee keer af, sta ik vijftien punten los en hoef ik de laatste wedstrijd ook niet meer te rijden. Dat zou pas makkelijk zijn", klinkt het.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.