Niet-deelname van Klaas Vantornout in het Deense Bogense heeft ook extra-sportieve gevolgen voor afscheidnemende crosser

Redactie
| 0 reacties
Niet-deelname van Klaas Vantornout in het Deense Bogense heeft ook extra-sportieve gevolgen voor afscheidnemende crosser
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klaas Vantornout zakt dit weekend niet af naar Denemarken voor de Wereldbeker in Bogense. De crosser van Marlux-Napoleon Games, die na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen hangt, vindt het sportief en financieel geen goed idee.

Maar dat heeft wel ook een belangijk gevolg voor Vantornout. Zijn niet-deelname betekent dat hij ook de rest van het seizoen niet meer in de Wereldbeker te zien zal zijn. "Het zijn twee zware verplaatsingen en op die snelle omlopen heb ik toch geen uitzicht op een goed resultaat", liet Vantornout weten in HLN.

"Het gevolg is wel dat ik straks uit de top 50 tuimel en dus niet meer startgerechtigd zal zijn voor de andere WB-manches. Dat is vooral jammer wat Namen betreft, want daar vind ik wel een parcours op maat."

Vrede mee

Al maakt de West-Vlaming er ook geen drama van. "Maar ik heb er vrede mee. Ik wil mijn laatste winter zonder druk afwerken, met af en toe nog eens een uitschieter zoals in Gavere", besluit Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties