Wout van Aert glundert als nieuweling die eerste koers wint: "Lang geleden dat ik nog eens met dit gevoel gekoerst heb"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 19 reacties
Wout van Aert glundert als nieuweling die eerste koers wint: "Lang geleden dat ik nog eens met dit gevoel gekoerst heb"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

En of Wout van Aert content was met zijn knappe zege in de Citadelcross van Namen. De wereldkampioen demonstreerde van start tot finish en bewijst zo dat zijn rustperiode/stageperiode een goeie keuze was.

"Straf hé, wat moet ik zeggen? Ik ben natuurlijk heel content met deze zege. Dat Mathieu van der Poel een verkoudheid heeft? Dat zou een logische verklaring kunnen zijn voor zijn prestatie. Het verschil was ineens wel heel groot vandaag. Het zou zeker kunnen dat Mathieu ergens last van had."

Voor Van Aert zelf liep alles op wieltjes: "Over mijn eigen cross kan ik alleen maar ontzettend tevreden zijn. Ik vond direct het goeie ritme, het verbaasde mij dat ik zo snel een grote voorsprong kon uitbouwen. Het is lang geleden dat ik nog eens met dit gevoel gekoerst heb."

De wereldkampioen plukt duidelijk de vruchten van zijn stage: "Ik voelde richting het weekend dat het goed zat en ik had er alle vertrouwen in. Het stemt mij vooral gelukkig dat ook de tweede cross van het weekend goed was. Of zelfs nog beter dan de eerste eigenlijk. Dat was in de eerste seizoenshelft het probleem. Dat bewijst dat de conditie goed is", klonk het na afloop op 'Play Sports'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties