Statistieken van Wout Van Aert in Valkenburg spreken alvast niet in het voordeel van de wereldkampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Statistieken van Wout Van Aert in Valkenburg spreken alvast niet in het voordeel van de wereldkampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aftellen naar het WK in Valkenburg, waar Mathieu van der Poel en Wout Van Aert normaal de twee protagonisten worden voor de regenboogtrui. Maar dat de statistieken niet in het voordeel van onze landgenoot zijn, is wel duidelijk.

Als we de resultaten van de voorbije seizoenen erbij halen, wordt duidelijk waarom. Wout Van Aert kon bij de beloften én profs nog niet zegevieren in Valkenburg. De crosser van Crelan-Charles stond in Nederlands Limburg al vijf keer aan de start. Hij werd vier keer tweede, één keer moest hij het met een twaalfde plek doen.

Die twaalfde plek was er nota bene toen Van Aert als eerstejaarsbelofte in het seizoen '12-'13 zich voor het eerst bij de profs liet zien. Wat uiteindelijk dus geen slecht resultaat was als piepjong veulen. De keren daarna botste Van Aert als nummer twee telkens op iemand die sterker was.

Vanthourenhout sterker bij de beloften

De twee seizoenen daarna was er wél een wedstrijd voor de beloften. Van Aert stond twee keer aan de start, maar moest even veel keer de duimen leggen voor West-Vlaming Michael Vanthourenhout.

Daarna volgde het échte avontuur bij de profs. Maar de huidige regenboogtrui botste op Lars van der Haar, die er zijn derde opeenvolgende overwinning pakte in Valkenburg. En nog een jaar later was het Mathieu van der Poel die onze landgenoot het nakijken gaf. Winnen kon Van Aert dus nog niet. Brengt hij daar komende zondag verandering in?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties