Mathieu van der Poel pakt meteen uit in zijn eerste veldrit

Mathieu van der Poel pakt meteen uit in zijn eerste veldrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel was voor het eerst in dit veldritseizoen van de partij in de Berencross in Meulebeke. De Nederlander kreeg wel wat tegenstand van Wout van Aert en Quinten Hermans, maar toonde zich met afstand toch de beste veldrijder en kwam solo over de streep.

In het eerste kwartier van de cross reden van der Poel, van Aert, Iserbyt en Hermans de rest al op een afstand. Van der Poel bleef zijn metgezellen ook constant testen en nam al snel een zevental seconden voorsprong. Dat was ook het verschil aan het einde van ronde vier.

Aanvankelijk hielden de drie achtervolgers van der Poel - onder impuls van van Aert - nog wel in het vizier. Even nadien liep de voorsprong van de Nederlander toch nog op naar twaalf seconden. Hermans ging hierna wel steun verlenen in de achtervolging, maar de vogel was gaan vliegen.

VOORSPRONG STATUS QUO

Niet dat Mathieu van der Poel het cadeau kreeg. Zijn voorsprong schommelde voorturend rond de tien seconden. Bij de achtervolgers kon Iserbyt het wiel van zijn twee kompanen niet houden. Het werd zo een driestrijd. In de finale zette van Aert Hermans op lengten en zo was de wereldkampioen toch op weg naar de tweede plek. Van der Poel nog terughalen zat er niet meer in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties