Wout Van Aert voor de vijfde keer op rij tweede: "Iets te veel over mijn toeren gegaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Wout Van Aert voor de vijfde keer op rij tweede: "Iets te veel over mijn toeren gegaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in de GP Mario De Clercq in Ronse zat er geen zege in voor Wout Van Aert, die dit seizoen voor de vijfde keer op rij genoegen moest nemen met een tweede plek. "Het was enorm zwaar", aldus de wereldkampioen.

Nochtans had Wout Van Aert er zin in. Hij trok enkele keren door met Vanthourenhout, maar kon zich niet onderscheiden in het verdere verloop van de cross. "In het begin van de cross voelde ik me wel goed, maar ik ben wat te diep gegaan door met Michael (Vanthourenhout, red.) in de aanval te gaan", vertelde Van Aert bij VTM.

"Ik ben daar niet meer van gerecupereerd. Ik ben iets te veel over mijn toeren gegaan en blijkbaar kon ik die inspanning niet verder doortrekken. Het was noodgedwongen koersen voor de tweede plek. In de laatste rondes voelde ik de tol van een zwaar weekend, dus dat kon wel beter."

'Rustige week'

Op de kurkdroge ondergrond was het enorm lastig door de hoge snelheid. "Ik denk dat we een mooie cross hebben gezien. Ronse is superzwaar, maar het is vaak een spannende cross. Ik heb in het verleden hier al wel kunnen doortrekken, maar vandaag niet. Het is hier enorm zwaar."

Volgend weekend zijn er opnieuw twee crossen. Hoe zal de week van Van Aert er uitzien? "Mijn week zit er veel rustiger uit dan vorige week, dus het wordt alleen maar beter voor mij", lachte de wereldkampioen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties