Volgens Niels Albert is het een kwestie van tijd: "Wout oogt frisser, scherper en gedrevener dan 12 maanden geleden"

Redactie
| 25 reacties
Volgens Niels Albert is het een kwestie van tijd: "Wout oogt frisser, scherper en gedrevener dan 12 maanden geleden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft dit seizoen al 7 crossen op de teller staan, maar hij kon het zegegebaar nog niet maken. Volgens zijn ex-ploegleider Niels Albert is er geen reden om te panikeren.

"Onwaarschijnlijk, eigenlijk", vertelt Albert in HLN. "De ene keer geremd door pech, de andere keer aanhollend achter een ongrijpbare sneltrein. Hoewel hij zelf absoluut niet slecht rondfietst. Hij reed de rest van het pak in Gieten wel op één minuut, hé! Dus begrijp ik zijn frustratie en ontgoocheling maar al te goed. Wout is wereldkampioen. Hij wil tonen dat hij die regenboogtrui waard is."

Toch blijft het wachten op die ene zege. "Hij ís ze ook waard, daar moet je geen seconde aan twijfelen. Maar hij wil dat natuurlijk bezegeld zien met een overwinning. Zonder die mentale beslommeringen in de States hadden er nu al twee op de teller gestaan. Overmorgen dan maar, in Ardooie? Al heeft hij mijns inziens méér nodig dan dat. Winst in een rechtstreeks duel met Mathieu. Eén keer en hij is vertrokken. De Bevrijdende Zege."

Kwestie van tijd

Volgens Albert zal die overwinning er snel komen. "Ze komt er, wees gerust. Sneller dan je zou durven vermoeden. Ik ken Wout goed genoeg om te weten dat dit hem mentaal niet breekt. Ik zei het eerder al: hij oogt frisser, scherper, gedrevener dan twaalf maanden geleden. Knokt en vecht, laat het hoofd niet hangen maar biedt weerstand."

"Het is alleen wachten op zíjn succesmomenten. Zoals hij die vorig seizoen ook heeft gekend. Een kwestie van tijd. Laat bijvoorbeeld het opvliegende stof al eens goed natregenen. De omlopen wat zwaarder worden. Écht cross zijn, met andere woorden. Dan wil ik het nog wel eens zien", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties