Veldrijden

Niels Albert vreest voor mentale tik voor Wout van Aert

Niels Albert vreest voor mentale tik voor Wout van Aert

Hoe gaat het veldritseizoen verder na de demonstratie van Mathieu van der Poel op het EK? Kan Wout van Aert zijn concurrent nog eens van antwoord dienen? Niet zo simpel, denkt Niels Albert. De opeenstapeling van verschillende factoren maakt het voor van Aert niet evident om mentaal sterk te blijven.

De demarrage van van der Poel op een recht stuk was indrukwekkend. "Ik kan niet spreken voor Wout en kan alleen maar zeggen hoe dat bij mij zou zijn aangekomen: wel, héél hard. Zeker omdat Wout na de Koppenberg moet gedacht hebben dat Mathieu breekbaar was", besluit Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Dit zou wel eens de tik teveel kunnen zijn, rekening houdende met alles wat er voordien al gebeurd is. "Wout is een sterke, maar hij heeft dit najaar al veel te verduren gehad. Problemen met je ploeg, nieuwe spnsors moeten zoeken, je eigen materiaal bij mekaar moeten zoeken: daar word je mentaal zodanig moe van."

RECHTSZAAK

Volgens Albert heeft het wel degelijk invloed op hoe van Aert tijdens dit veldritseizoen aan het rondrijden is. "Nu hangt er ook nog een rechtszaak boven zijn hoofd. Je denkt toch niet dat je daar superfris of happy van wordt? Natuurlijk lijden zijn prestaties daaronder."

Reacties 28 reacties

Gerelateerd nieuws