Veldrijden

Ondanks tweede plek en leiding in DVV-tussenstand baalt Toon Aerts toch ook wel: "Net dan maak ik die fout"

Ondanks tweede plek en leiding in DVV-tussenstand baalt Toon Aerts toch ook wel: "Net dan maak ik die fout"

Toon Aerts werd in de Jaarmarktcross van Niel knap tweede op 10 seconden van winnaar Mathieu van der Poel. De crosser van Telenet-Fidea was tevreden, want hij blijft leider in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee.

Toch baalde Aerts ook wel achteraf. Dankzij een valpartij in de tweede ronde miste hij de kans om bonificatieseconden te pakken. "Het enige wat ik vandaag miste, was die tussensprint", vertelde Aerts na de wedstrijd in Niel. "Ik maakte een fout in de tweede ronde, net de ronde waar die tijdsbonus verdeeld werd. Die uitschuiver deed me wel beseffen dat ik naar andere tubes moest overschakelen."

Aerts probeerde iets nieuw uit met zijn tubes, maar dat experiment mislukte. "We hadden die tube in Bern voorbereid. Door de regenval was het te moeilijk om daarmee rond te fietsen. Ik verloor ook kostbare tijd door te wisselen, maar ik denk niet dat ik vandaag had kunnen winnen."

Modder

De renner uit Rijkevorsel smeekte na het EK van vorige week om modder. Die slijk kreeg hij, samen met de nodige regenval. "Dat is leuk", lachte Aerts. "We zijn ondertussen 10 november. Het seizoen is al één derde ver. Morgen (Asper-Gavere, red.) wordt het heel lastig. Maar ik ben er niet rouwig om, het echte crossweer is stilaan in het land."

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws