"Als je Mathieu volgt, doe je jezelf dood"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
"Als je Mathieu volgt, doe je jezelf dood"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Ambiancecross in Wachtebeke en de Wereldbeker in Koksijde zijn opnieuw alle ogen gericht op Mathieu Van der Poel. Michael Vanthourenhout ziet het ook een beetje met lede ogen aan.

Een klassementscross winnen is heel moeilijk. Voor Vanthourenhout lukte het nog niet. "Maar het is ook niet zo dat we voortdurend zitten te hopen op een offday van Mathieu, daarvoor zijn ze té schaars. We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. Zo goed mogelijk proberen te presteren en toeslaan waar en wanneer het kan", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

"Ooit verandert het misschien wel een keer. Maar niet op die ene week tijd." Het moet frustrerend zijn voor de tegenstand. "Meer voor het veldrijden op zich dan voor ons", aldus Vanthourenhout. "Dit seizoen is het wel héél extreem. Mathieu zal zelf wel toegeven dat hij nooit eerder zó sterk reed."

Kanonstart

Het begint eigenlijk al met die standaard kanonstart. Híj bepaalt het tempo, wij ondergaan. Wie volgt, doet zichzelf dood. Niemand die kan tippen aan zijn technische superioriteit en de immense kracht die hij op de vlakke, rechte stukken ontwikkelt. Best is om er niet achteraan te gaan en je eigen ritme te zoeken. Zo houd je je kansen op een podiumplaats gaaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties