Ook een val kan Mathieu van der Poel niet stoppen, taaie Vanthourenhout beste Belg

Ook een val kan Mathieu van der Poel niet stoppen, taaie Vanthourenhout beste Belg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders kregen deze namiddag een primeur voorgeschoteld. Voor het eerst werkten ze immers de Ambiancecross in Wachtebeke af. Een nieuwe cross op de kalender, maar de beste veldrijder was ook nu weer dezelfde. Mathieu van der Poel soleerde naar winst.

David van der Poel en Eli Iserbyt kleurden de aanvangsfase van de cross. Plots werd Mathieu van der Poel opgeschrikt door een valpartij. De Nederlander verslikte zich immers in de balkjes. Van Aert dacht hiervan te profiteren om weg te rijden, maar Vanthourenhout was meteen mee.

Ook de Europese kampioen deed er niet lang over om de oversteek te maken. Iserbyt dichtte de kloof met het leiderstrio en nam in zijn zog Vermeersch en Aerts mee. Halfweg koers vond van der Poel het welletjes en jaagde hij het tempo met een ruk de hoogte in.

DIE VENIJNIGE BALKJES...

De concurrentie kraakte nog niet meteen, maar voelde de druk wel. Daardoor ging ook van Aert sukkelen over de balkjes. Even later moest ook Vanthourenhout het wiel van van der Poel lossen. De podiumplaatsen waren hiermee verdeeld, al kreeg van der Poel de overwinning niet cadeau.

VANTHOURENHOUT BIEDT WEERWERK

Michael Vanthourenhout bleef immers de hele wedstrijd lang stevig weerwerk bieden. Pas met het slot in zicht zag hij zijn achterstand boven de tien seconden lopen. Voor Wout van Aert was het dan al lang duidelijk dat hij op de derde plaats zou eindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties