Belgische crossrevelatie blikt tevreden terug: "Op de Koppenberg had ik de eerste keer de ambitie om écht te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgische crossrevelatie blikt tevreden terug: "Op de Koppenberg had ik de eerste keer de ambitie om écht te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kim Van de Steene is ongetwijfeld de Belgische crossrevelatie van dit seizoen. Vorig seizoen kwam ze al af en toe piepen, maar dit seizoen brak ze op 32-jarige leeftijd helemaal door met onder meer overwinningen in Boom en op de Koppenberg.

In de Wereldbeker van Koksijde legde Van de Steene, die naast veldrijden ook nog halftijds in een ziekenhuis werkt en mama van twee kindjes is, beslag op de 15e plek. "Ik was sowieso tevreden met top 20, omdat ik de laatste tijd heel moe was", vertelt Van de Steene bij Wielerkrant.be. "Vroeger kon ik niet in het zand rijden, maar dankzij de tips van Danny De Bie ben ik veel verbeterd."

Het was al een mooi seizoen tot dusver voor Van de Steene. "In Boom was de overwinning toch een beetje onverwacht", bekent de renster van Tarteletto-Isorex. "Ik stond aan de start om gewoon zo veel mogelijk in de top 10 te eindigen. Dus Boom was zeker een mooie verrassing. In Ruddervoorde ging ik dan weer van de 7e naar de 3e plek in het slot."

"In Boom was de overwinning toch een beetje onverwacht"

Maar het mooiste moest op 1 november nog komen: winst op de Koppenberg. "Ik had heel veel zenuwen, want ik had van de Koppenberg voor het eerst een doel gemaakt. Daar had ik echt de ambitie om een eerste keer te winnen. Het gevoel als je dan wint, dat kan je niet beschrijven. Ongelofelijk, tussen al dat volk. Er waren heel wat emoties die dag."

Snel beter worden

Echt meedoen voor de zege zat er de afgelopen crossen niet in. "Het is iets minder", weet Van de Steene. "Ik was een beetje vermoeid aan het worden, dus ik hoop dat het snel betert."

In het DVV klassement (Sack Zelfbouw Ladies Trophy) staat ze voorlopig 3e, op 51" van Sanne Cant. "Het doel is toch om zo goed mogelijk te eindigen in dat klassement. Er komen nog mooie crossen aan, zoals in Baal en Brussel. Sinds dat ik er op kop heb gestaan (tot Niel, red.), was ik er wel mee bezig. Maar dan mag je natuurlijk niet ziek worden of door een andere tegenslag ontbreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties