Nader onderzoek levert slecht nieuws op voor Ellen Van Loy

Nader onderzoek levert slecht nieuws op voor Ellen Van Loy
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Haar tuimelperte in de Druivencross in Overijse is helaas niet zonder gevolgen gebleven voor Ellen Van Loy. Gezien de ernst van de opgelopen knieblessure kan de renster van Telenet-Fidea dit weekend niet in actie komen. Jammer, want ze staat net goed geklasseerd in de DVV en Superprestige.

Na haar val in Overijse werden er nog enkele testen uitgevoerd bij de 38-jarige renster. Er werd een partiële scheur in de mediale band van de knie vastgesteld. Daardoor moet ze de crossen in Antwerpen en Zonhoven aan zich laten voorbijgaan.

De wedstrijd in Antwerpen maakt deel uit van de DVV. In dat klassement staat Van Loy op een hele knappe tweede plaats. Ook in de Superprestige heeft ze nog aansluiting met de subtop. Daarin staat ze zevende, maar het is de vraag of dat na Zonhoven nog het geval is.

ELKE WEEK EVALUEREN

Uiteraard primeert de gezondheid nu voor Van Loy. Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer in competitie kan treden. Haar ontwikkeling zal week na week geëvalueerd worden en men zal daarbij vooral kijken naar de reactie van de knie op inspanningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties