Veldrijden

Wout van Aert zag plannen gefnuikt door Belgische wielerbond

Wout van Aert zag plannen gefnuikt door Belgische wielerbond

Wout van Aert doet zondag een gooi naar een nieuwe Belgische titel. Logisch dat hij zich daarop zo goed mogelijk wil voorbereiden. Een verkenning van het parcours kwam hem eigenlijk gisteren het beste uit. Van Aert stuitte echter op een 'njet' van de Belgische wielerbond.

Vandaag kan van 12u tot 16u het parcours in Kruibeke verkend worden. "Wout van Aert wou dinsdag verkennen, maar dat mocht niet van de Belgische wielerbond. Het is contractueel vastgelegd dat er alleen verkend mag worden op woensdag tussen 12u en 16u. Wij moeten ons daar aan houden", zegt organisator Kurt Vernimmen aan HNB.

Gevolg is wel dat vele profs passen voor de verkenning. "We hebben alle ploegen een maaltijd aangeboden na hun training en hoopten dat ze hier dan een persconferentie zouden organiseren. En het is toch handig voor de renners om het parcours al op voorhand eens te ontdekken?"

Zou idaal zijn om het parcours vrijdag even open te stellen - Mario De ClercqDeel deze quote:

Mario De Clercq van Marlux-Bingoal verklaart waarom het voor de profrenners niet zo interessant is. "Het zal er zeer druk zijn door de vele jeugdrenners die er rondrijden. En tegen zondag zal het parcours er door de weersomstandigheden sowieso anders uitzien. Het zou ideaal zijn om het parcours op vrijdag even op te stellen voor de profs."

Reacties 30 reacties

Gerelateerd nieuws