Muur van Hoei slechts op nummer 17, verrassende nummer één in Vlaanderen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Muur van Hoei slechts op nummer 17, verrassende nummer één in Vlaanderen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners krijgen in de Waalse Pijl de moordende Muur van Hoei voorgeschoteld. Een bult van bijna anderhalve kilometer lang, met een maximum stijgingspercentage van 19,4 procent. Onze redactie ging op zoek naar de meest steile beklimmingen van ons land.

En daar vinden we de Muur van Hoei slechts terug op de 17e plaats. De Muur mag dan wel stukken tot 19,4% hebben, het gemiddelde is 'slechts' 9,8 procent. Voor de duidelijkheid: de top vijf is gebaseerd op het gemiddelde percentage, en niét op de lengte of het maximumpercentage van de beklimming.

1. Route de Saint Vith

De Routhe de Saint Vith is gelegen in Malmédy, in de omgeving van Spa-Francorchamps. Het is officieel de steilste beklimming van ons land. De lengte mag dan slechts 900 meter zijn, het gemiddelde van deze puist is 12,8%, met een maximum stijgingspercentage van 16,1%.

2. Ferme Libert

We zitten opnieuw in de streek van Malmédy, maar deze keer ligt het gemiddelde stijgingspercentage iets lager met 12,4%. In de 1,2 kilometer lang durende klim zit wel een stuk van 19,2%, een hel voor elke wielertoerist.

3. Rue Tesny

Voor de Rue Tesny zitten we al meer in de omgeving van Luik, meer bepaald richting Herstal. Daar bevindt zich met de Rue Tesny ook een moordende puist met stukken tot 18,8%. Maar net als de Route de Saint Vith, blijft deze klim net onder de kilometer. Het gemiddelde percentage is 12,2%.

4. Fiertelmeers

En jawel, in de top vijf vinden we zowaar ook een stukje Vlaamse Ardennen. De Fiertelmeers is slechts een kilometer lang, maar kan elke wielertoerist de pedalen toen dichtknijpen. Een gemiddelde van 12% met een maximum stijgingspercentage van maar liefst 19,6%. De Vlaamse Ardennen niet steil, zei u?

5. Les Communes

Tot slot vervolledigen we onze top vijf met Les Communes. Dat mag dan wel de kortste van de top vijf zijn met 800 meter lengte, er zit wel een stuk van 17,3% in. Gemiddeld is Les Communes (regio Hoei) 11,9 procent en zo krijgen we toch nog een 'klimmetje' dat gemiddeld geen 12% is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties