De Buyst wil vanavond scoren in de omnium: "Dat kan het gouden recept zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Buyst wil vanavond scoren in de omnium: "Dat kan het gouden recept zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper De Buyst gaat zondagavond aan de slag in de omnium op de piste. Een medaille halen lijkt moeilijk te worden, maar onze landgenoot wil wel een goede prestatie leveren.

"Je moet sowieso uitgaan van je eigen kracht, maar ook kijken waar je een punt kunt halen waar de anderen iets laten liggen", opent Jasper De Buyst bij Sporza. "Elk nummer apart bekijken en zo hoog mogelijk scoren. Dat kan het gouden recept zijn."

Laatste pistewedstrijd

Voor de nog altijd maar 22-jarige De Buyst zijn het zijn tweede Olympische Spelen. In Londen 2012 was hij reserve voor de ploegenachtervolging. De combinatie baanwielrennen en renner op de weg bij Lotto Soudal was niet altijd een eenvoudige combinatie.

"Alles draait om de komende dagen, wat daarna komt, dat zien we wel", aldus de renner. "Maar het is sowieso mijn laatste pistewedstrijd op het hoogste niveau. Ik hoop die dan ook zo goed mogelijk af te werken." In 2013 werd De Buyst Europees kampioen bij de beloften, vorig jaar viel hij op het WK net naast het podium.

Nu had ik een goede voorbereiding, dus we zien wel - Jasper De Buyst

"Vorig jaar op het WK in Parijs was ik nog vierde, net naast het podium. In Londen vorig jaar was het slecht, toen werd ik achtste, maar toen had ik een slechte voorbereiding en was ik ziek geweest. Nu had ik een goeie voorbereiding, dus we zien wel", is De Buyst strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties