Bondscoach De Weert legt uit waarom Boonen en Van Avermaet ontbreken in EK-selectie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bondscoach De Weert legt uit waarom Boonen en Van Avermaet ontbreken in EK-selectie

Bondscoach Kevin De Weert gaf maandagavond de negen renners vrij die ons land op het EK van 17 september moeten vertegenwoordigen. Daarin was er geen plek voor Greg Van Avermaet en Tom Boonen. Maar daar is een logische verklaring voor.

Van Avermaet en Boonen zijn de grote afwezigen in de selectie voor het EK in Plumelec. Maar daar viel weinig aan te doen volgens Kevin De Weert. "De renners zijn gewoon niet vrij. Zowel Tom als Greg staan aan de start van de Eneco Tour", opent De Weert bij Wielerkrant.

De Eneco Tour start op 19 september en dat is twee dagen na het EK. Geen olympische kampioen dus bij de selectie. "Er komt ook nog een WK aan in oktober en Greg heeft mij verteld dat hij liever naar het WK wil. Dat hebben we eigenlijk al in de winter besproken", legt de bondscoach uit.

Greg heeft mij verteld dat hij liever naar het WK wil - Kevin De Weert

Het is opvallend dat er een evenwichtige selectie naar Frankrijk afzakt. Met Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen-Baloise) is er ook een verrassing bij de negen renners. "Ik heb gewoon op gevoel geselecteerd. De selectie van Lietaer is een beetje zoals die van Laurens De Plus op de Spelen. Het is ook een hele goede renner die blij is dat hij er bij is."

Phil

Philippe Gilbert lijkt alvast het speerpunt van de selectie te worden. "Als Phil goed uit de Vuelta komt, dan heeft hij natuurlijk een streepje voor. Maar de aankomst moet zeker ook iets voor Gianni Meersman zijn. Het zal wat van de conditie afhangen, maar in mijn plannen moet Gianni toch tot het einde meekunnen", besluit De Weert.

Dubbele ritwinnaar in de Vuelta Gianni Meersman zal een belangrijke rol krijgen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties