OFFICIEEL: Gianni Meersman verlaat Etixx-Quick Step en heeft nieuwe ploeg beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Gianni Meersman verlaat Etixx-Quick Step en heeft nieuwe ploeg beet

Zoals verwacht trekt Gianni Meersman de deur bij Etixx-Quick Step achter zich dicht. De tweevoudige ritwinnaar in de huidige Vuelta heeft een contract van één seizoen getekend bij het Franse Fortuneo Vital Concept.

De laatste twee seizoenen waren een mager beestje voor Gianni Meersman, die met heel wat blessures kampte. Patrick Lefevere had al enkele keren zijn ongenoegen laten blijken over de prestaties van de 30-jarige West-Vlaming.

Ondanks het feit dat Meersman al twee keer mocht juichen in de Vuelta, leek er bij Etixx-Quick Step geen plaats meer voor de snelle man. En dus heeft Meersman - zoals verwacht - een contract bij het Franse Fortuneo Vital Concept getekend. "De ploeg toonde meteen interesse voor mij en dat was belangrijk", laat Meersman weten.

Meersman mocht al twee keer zegevieren in de Vuelta van 2016

"Het is een competitieve ploeg waarbij ik in sommige wedstrijden de nodige vrijheid zal krijgen. Het is een zeer interessant programma en ik denk ook aan de Tour de France", aldus onze landgenoot. "De sportieve leiding gelooft in mij. Het is zeer belangrijk voor mij dat ik het vertrouwen geniet van de staf en mijn ploegmaats om op zoek te gaan naar resultaten", besluit Meersman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties