Cancellara neemt afscheid van België met zege: "Weet niet of ik het wielrennen zal missen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cancellara neemt afscheid van België met zege: "Weet niet of ik het wielrennen zal missen"

Fabian Cancellara heeft zondag voor de laatste keer een wedstrijd op Belgisch grondgebied gereden. Spartacus vierde zijn afscheid in België met een zege in het criterium van Bavikhoven.

Cancellara heeft in België heel wat fans. De Zwitser nam daarom afscheid van de fans in het criterium van Bavikhove. "Door de Spelen heb ik na de Tour geen criteriums kunnen rijden, nu kan het wel", opent Cancellara bij Sporza. "Je kan plezier maken op de fiets en het was bovendien mijn laatste kans om nog eens een criterium mee te pikken."

Cancellara kwam ook nog eens terug op zijn gouden medaille in Rio. "Ik ben zelf nog wat verbaasd over mijn prestatie. Ik besef het nog niet helemaal. Dat was natuurlijk het droomscenario. De Spelen zijn bijzonder, specialer dan een andere wedstrijd. Ik had graag nog een klassieker gewonnen, maar dit is ook ongelofelijk."

Cancellara pakte in Rio nog goud in de tijdrit

Op het einde van het jaar neemt Spartacus afscheid van het peloton. "Ik weet niet of ik het wielrennen zal missen. Ik blijf wel een rol spelen bij Trek, maar ik ga toch vooral tijd nemen om te wennen aan het nieuwe ritme in mijn leven. Na 15 jaar prof te zijn wil ik genieten van het leven en fietsen zonder een rugnummer op mijn rug", besluit Cancellara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties