Bauer zegeviert na absolute thriller in Groot-Brittannië, Vermote behoudt zijn leiderstrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bauer zegeviert na absolute thriller in Groot-Brittannië, Vermote behoudt zijn leiderstrui

De vijfde rit in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door Jack Bauer. De renner van Cannondale-Drapac bleef na een waar secondenspel het sprintende peloton nipt voor.

Het waren de vluchters die mochten zegevieren in de Ronde van Groot-Brittannië. Jonathan McEvoy (NFTO), Amaël Moinard (BMC), Javier Moreno (Team Movistar), Jack Bauer (Cannondale-Drapac) en Erick Rowsell (Madison Genesis) kregen van het peloton een voorsprong van ruim vijf minuten.

In het peloton controleerden de sprintersploegen en Etixx-Quick Step, de ploeg van leider Julien Vermote. In een zinderende finale hadden de vluchters nog 45 seconden voorsprong op 5 kilometer van de meet.

Sprintersploegen te laat

Amaël Moinard trachtte tot twee keer toe weg te springen, maar zijn pogingen draaiden uit op niets. De vluchters kwamen de laatste bocht in, maar daar kwam ook het sprintende peloton al. Bauer bleef het peloton enkele meters voor, Moinard werd tweede.

Vermote blijft leider

Caleb Ewan (Orica-BikeExchange) kwam als vierde en als eerste sprinter over de meet, Jens Debusschere (Lotto Soudal) was de eerste landgenoot op een zevende plek. Julien Vermote (Etixx-Quick Step) heeft ook na deze etappe nog steeds de leiderstrui in zijn bezit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties