Voormalige winnaar Milaan-Sanremo houdt op 29-jarige leeftijd het wielrennen na dit seizoen voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voormalige winnaar Milaan-Sanremo houdt op 29-jarige leeftijd het wielrennen na dit seizoen voor bekeken

In 2011 was hij nog de beste in Milaan-Sanremo, maar de laatste twee seizoenen hoorden we nog weinig van deze sympathieke Australiër. Ruim vijf jaar na zijn grootste zege ooit heeft de 29-jarige Matthew Goss besloten om te stoppen met koersen.

Matthews Goss is momenteel actief bij ONE Pro Cycling, maar na dit seizoen hangt de Australiër de fiets aan de haak. Goss wordt in november pas 30 jaar oud en is vooral bekend van zijn zege in Milaan-Sanremo (2011). "Ik ben heel blij en trots met wat ik de laatste jaren gepresteerd heb", laat de renner weten.

"Geen voldoening meer"

"Maar de laatste tijd haalde ik niet meer de voldoening uit wielrennen die ik vroeger wel kreeg. Ik heb lang nagedacht over deze beslissing. Hoewel ik nog vrij jong ben, kijk ik al uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven", aldus Goss. In zijn carrière was Goss niet echt een veelwinnaar in de klassiekers, maar hij had toch enkele mooie overwinningen en ereplaatsen.

Naast zijn zege in Milaan-Sanremo was hij ook eens de beste in Parijs-Brussel. Bovendien haalde hij het podium in Gent-Wevelgem en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook in rittenkoersen was hij succesvol met ritzeges in Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, De Ronde van Californië en de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties