Wat hebben we geleerd van de eerste cross van het seizoen? Van Aert op de afspraak, Vantornout niet afgeschreven
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wat hebben we geleerd van de eerste cross van het seizoen? Van Aert op de afspraak, Vantornout niet afgeschreven

Het veldritseizoen is zondag weer op gang getrapt met de Brico Cross in Geraardsbergen. Ook al is het nog vroeg in het seizoen, wij maakten al een eerste balans op.

Wout Van Aert toonde dat hij meteen op de afspraak is in het nieuwe veldritseizoen. Na een geslaagde periode op de weg, trok de renner van Crelan-Vastgoedservice zijn goede vorm door naar Geraardsbergen.

Van Aert toonde opnieuw dat hij dé te kloppen man voor dit seizoen is. Al moeten we er wel bij vermelden dat de grote concurrenten van de Kempenaar nog niet meededen. Daarmee bedoelen we dan Mathieu van der Poel en Lars van der Haar.

Verder zagen we in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen een uitmundende Michael Vanthourenhout én een sterk blok van Marlux-Napoleon Games. Met ook nog Klaas Vantornout op het podium en Kevin Pauwels als vierde, toonde de formatie dat ze helemaal klaar is voor het nieuwe veldritseizoen.

Algemeen manager Jurgen Mettepenningen liet ook blijken dat hij méér dan tevreden is over de prestatie van zijn renners. Ook opvallend: Klaas Vantornout, 34 jaar intussen, stond op het podium van een cross. Dat is iets wat de West-Vlaming vorig seizoen nooit verwezenlijkt heeft.

De Muur van Geraardsbergen

Last but not least moeten we het toch nog eens over de mythische Muur van Geraardsbergen hebben. Enkele jaren geweerd uit de Ronde van Vlaanderen, maar nu ook te bewonderen in de cross. Met honderden toeschouwers op de Muur heeft de muur zijn belang in de wielersport teruggevonden. Hopelijk niet de laatste keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties