"Ik had dit nooit verwacht, een top tien in een grote ronde. Ik ben enorm blij"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
"Ik had dit nooit verwacht, een top tien in een grote ronde. Ik ben enorm blij"

Lotto-Jumbo won in de 71e Ronde van Spanje een etappe met Robert Gesink en veroverde de tiende plek in het eindklassement dankzij George Bennett.

De Nederlandse ploeg is daar zeer tevreden mee. "Wij zijn heel tevreden met de behaalde resultaten. Als je een rit wint en een top tien in het klassement rijdt en bovendien zo aanvallend en attractief koerst, dan mag je tevreden zijn", vertelt ploegleider Jan Boven.

De Nieuw-Zeelander Bennett eindigde op 14 minuten van rodetruiwinnaar Nairo Quintana op de tiende plek in het klassement. "Ik had dit nooit verwacht, een top tien in een grote ronde. Ik ben enorm blij", zegt Bennett.

Aanvallende Gesink

Gesink won op knappe wijze de veertiende etappe en liet zich ook in andere bergritten veelvuldig vooraan zien. "Zo wilde ik eigenlijk ook in de Tour de France koersen, maar het seizoen liep anders", zegt Gesink, die in Frankrijk wegens een hersenschudding verstek moest laten gaan.

"Misschien is het wel iets voor in de toekomst. Het spel om in de beslissende ontsnapping te geraken, de juiste dag en moment te kiezen is lastig. Ik heb veel gehad aan deze Vuelta. Veel geleerd voor de toekomst en ik weet waar ik op kan verbeteren. Ik ben content met de prestaties", aldus de voormalige Tour-hoop van onze noorderburen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties