De grote kanonnen ontbreken donderdag, maar dit zijn de favorieten voor de EK-tijdrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De grote kanonnen ontbreken donderdag, maar dit zijn de favorieten voor de EK-tijdrit

Voor de wegrit is het nog wachten tot zondag, maar donderdag mogen de tijdrijders hun Europees kampioenschap in Plumelec rijden. Wij zetten de favorieten op een rijtje.

Enkele grote tijdritkanonnen zoals Fabian Cancellara, Tony Martin, Tom Dumoulin en Chris Froome laten na een zwaar seizoen de tijdrit op het EK links liggen. Daarom zijn er enkele andere namen favoriet op het eerste EK tijdrijden ooit bij de profs. Jonathan Castroviejo lijkt na een kanjer van de tijdrit in de Vuelta dé te kloppen man.

De Movistar-renner is voor ons topfavoriet nummer één voor de gouden EK-medaille. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat favorieten en outsiders voor het podium. Bob Jungels (Etixx-Quick Step) en Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) lieten in de Giro van dit jaar al zien dat ze ook gepatenteerde hardrijders zijn.

Roglic is één van de favorieten

Maar wie we vooral ook in het oog moeten houden, is Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin). De Zweed, nog altijd maar 25 jaar, werd derde in de tijdrit van de Vuelta en is één der favorieten als hij die vorm kan aanhouden tot donderdag. Andere kandidaten voor het podium: Matthias Brändle (IAM), Leopold König (Sky) en Fabio Felline (Trek-Segafredo).

De Belgen

Bij de Belgen zijn Victor Campenaerts (Lotto NL-Jumbo) en Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) geselecteerd. In de Vuelta-tijdrit werden zij respectievelijk vijfde en vierde. Mits een goede dag moet top tien - en waarom niet top vijf - dus zeker en vast tot de mogelijkheden behoren voor onze landgenoten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties