Gilbert vreest één man in het bijzonder voor EK-titel: "We zullen er een zware koers van moeten maken"

Redactie
| 0 reacties
Gilbert vreest één man in het bijzonder voor EK-titel: "We zullen er een zware koers van moeten maken"

Ondanks dat er heel wat grote namen niet aan de start van het EK verschijnen, zijn er toch enkele favorieten voor het EK van zondag. Voor Philippe Gilbert steekt één naam er bovenuit.

U kan ondertussen al raden welke naam dat is: Peter Sagan. Vorig weekend toonde hij in Canada dat hij helemaal klaar is voor de laatste weken van het najaar. "Ik heb de Canadese WorldTour-koersen op tv gezien. Dat was behoorlijk indrukwekkend", zegt Philippe Gilbert. "Dat zegt alles over zijn vorm."

Op het WK in Richmond was Sagan ook zo goed als alleen en daar won hij ook - Philippe Gilbert

Enige probleem: Sagan heeft geen sterke ploeg rond zich. Maar volgens de Belgische kampioen zal dat de Slovaak geen parten spelen. "Zeg niet dat hij geen sterke ploeg heeft. Op het WK in Richmond was hij ook zo goed als alleen en daar won hij ook."

Wat is de tactiek dan om de EK-titel te veroveren? "Om hem te kloppen, zullen we er een zware koers van moeten maken en Sagan isoleren. Dat zag je vorige week in Montréal. Daar moest hij in de achtervolging het meeste werk doen en kwam hij vervolgens iets tekort in de spurt", besluit Gilbert bij HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties