"Heel speciale overwinning omdat alle topsprinters hier aanwezig zijn"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
"Heel speciale overwinning omdat alle topsprinters hier aanwezig zijn"
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen won de eerste rit in de Eneco Tour. De jonge Nederlander vloerde heel wat topsprinters en was daar dan ook zeer tevreden mee.

Omdat veel ploegen met een topsprinter naar de Eneco Tour zijn afgereisd, verliep de massaspurt chaotisch. Groenewegen moest van ver komen, maar hij werkte zich aan de rechterkant van de weg helemaal naar voren en liet Bouhanni en Sagan niet meer uit zijn wiel komen. Greipel, Kittel, Démare en Kristoff stonden zelfs niet op het podium.

Dylan Groenewegen had in de sprint de beste timing van alle topsprinters. "Het doel was om hier een etappe te winnen. Als je dat dan meteen de eerste rit doet, is dat heel mooi. We hebben er hard voor gewerkt en vandaag lukte het. Dat ik als Nederlander voor een Nederlandse ploeg in eigen land kan winnen, dat is echt mooi", zei een tevreden Groenewegen achteraf.

Mond van criticasters gesnoerd

"In de Tour kregen we veel kritiek omdat het steeds niet lukte en nu staan we er gewoon en winnen we wél. Dat maakt het heel mooi. Alle topsprinters doen hier mee en dat maakt de overwinning heel speciaal", aldus de 23-jarige coureur van LottoNL-Jumbo.

"En er komen nog kansen, al wil ik eerst hiervan genieten", keek Groenewegen al vooruit naar de volgende dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties