Demol pleit voor een laatste lente voor Devolder: "Zijn leeftijd is een probleem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Demol pleit voor een laatste lente voor Devolder: "Zijn leeftijd is een probleem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stijn Devolder heeft nog steeds geen ploeg voor 2017, zelfs niet voor de helft daarvan. Dirk Demol bepleit zijn zaak bij Trek, maar makkelijk blijkt het niet.

Een afscheid zoals Tom Boonen, dat is het doel van Demol voor Devolder. Tot Parijs-Roubaix en dan gedaan. Makkelijk zal dat alvast niet worden. Demol, ploegleider bij Trek, is zich daarvan bewust.

Struikelblok 1: Leeftijd

Op zijn 37ste is hij niet meer van de jongste. Ook Hilaire Van Der Schueren geeft aan dat hij 'goedkopere opties' heeft om zijn ploeg te vervolledigen. "Een drastische verjongingskuur dringt zich op", geeft ook Demol toe in het geval van Trek.

Nochtans zitten er nog enkele renners bij Trek-Segafredo in de buurt van hun koerspensioen. "Jongens als Rast en Irizar zijn ook al iets ouder, 36, maar mogen wel blijven. Bij Stijn zit het iets ingewikkelder in elkaar", aldus Demol in Het Laatste Nieuws.

Struikelblok 2: Prestaties

Devolder reed de laatste drie jaar geen platte prijs, dat maakt zijn situatie ingewikkelder dan die anderen. Zijn laatste overwinning was het BK in 2013. Een eeuwigheid in koerstermen. Ook dit jaar stelde hij grotendeels teleur, vooral in het midden van het seizoen en het najaar.

"Je zal je toch eens moeten tonen, alleen zó maak je ploegen warm", drukte Demol hem op het hart. "Maar de boodschap kwam niet aan." Toch geeft Demol, een eeuwige believer in het geval van Devolder, de moed niet op.

Laatste kans op mooi afscheid

Het voorjaar is dé periode voor Devolder, net daarom gaat Demol door voor zijn poulain. "Maar hij moet met die oude motivatie komen. Verder aanmodderen heeft geen zin, dat zou me enorme hartzeer bezorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties