Lotto Soudal rondt inkomende transfer af: Nederlander tekent voor twee seizoenen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal rondt inkomende transfer af: Nederlander tekent voor twee seizoenen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal mag dan niet aan de start staan van de WK-ploegentijdrit, op zondag werd er wel een nieuwe renner voorgesteld. De transfer hing al eventjes in de lucht, maar een Nederlander werd weggeplukt bij LottoNL-Jumbo.

Enkele weken geleden stond Moreno Hofland al dicht bij een overeenkomst met Lotto Soudal, maar de transfer is nu ook officieel bekendgemaakt. De Nederlandse sprinter heeft een contract van twee seizoenen getekend bij Lotto Soudal. "Moreno Hofland kan onderdeel worden van de sprinttrein van André Greipel", opent Marc Sergeant.

"Zeker omdat volgend jaar Greg Henderson er niet meer is. Maar er zullen ook heel wat kansen zijn voor Moreno om zelf te winnen. Er zijn genoeg wedstrijden waarin we zonder Greipel aantreden. Bij ons kan Moreno zich dus verder ontplooien", laat de manager van Lotto Soudal weten bij zijn team.

Moreno Hofland wil zich meer op het klassieke werk toeleggen

Ook de Nederlander zelf is blij. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Lotto Soudal beschikt over een van de sterkste sprinttreinen ter wereld. Ik wil me ook verder ontwikkelen in het klassieke werk. Volgend jaar wil ik me tonen en overwinningen behalen. Ik heb het afgelopen jaar niet gewonnen en wil in 2017 graag weer aanknopen met de zege", besluit Hofland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties