Sweeck maakt zich sterk: "Van Aert en van der Poel zijn te kloppen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Sweeck maakt zich sterk: "Van Aert en van der Poel zijn te kloppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens Sweeck was zondagnamiddag tijdens de cross in Zonhoven 'de beste van de rest'. Onze landgenoot werd derde in de tweede manche van de Superprestige, Mathieu van der Poel en Wout Van Aert bleken iets te sterk.

“Er is wel degelijk iets te beginnen tegen die twee, maar ik heb mijn start gemist", vertelde Sweeck na de cross. "Toen ik voorin kwam aansluiten, waren de vogels al gaan vliegen. Ik kreeg bovendien weinig hulp om naar de koplopers te rijden, omdat de rest op dat moment al met de derde plaats bezig was.”

“Maar in de derde ronde wil ik vooruit en wil ik voor de zege gaan. Ik heb het dan maar alleen geprobeerd en toen ik bij van der Poel en Van Aert kwam aansluiten was ik misschien een beetje overenthousiast. Het enige wat ik nog kon doen, was meteen wegrijden van hen, maar ik zat door mijn beste krachten heen.”

"Tevreden over mijn race"

Laurens Sweeck

Sweeck geeft de strijd niet op. “Hoe die twee te kloppen zijn? In theorie moet je hen gewoon volgen en het juiste wiel kiezen. Het zal nooit eenvoudig zijn, maar het moet mogelijk zijn. Al bij al ben ik best tevreden over de race die ik gereden heb.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties