Geen tweede regenboogtrui voor Cavendish: "Heb een tactische fout gemaakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Geen tweede regenboogtrui voor Cavendish: "Heb een tactische fout gemaakt"

Mark Cavendish moest zich in Qatar tevreden stellen met een zilveren medaille. Na zijn wereldtitel in Kopenhagen (2011) verspeelde de Brit dus een unieke kans op een tweede wereldtitel.

In de sprint was ene Peter Sagan sneller. Daar maakte Cav een foutje. "Ik heb een tactische fout gemaakt. Dit gaat nog heel lang aan me vreten", bekent Mark Cavendish. "De kracht en de snelheid die ik had, daarmee moest ik altijd winnen. Maar ik koos de verkeerde kant van de weg. Ik zat in het wiel van Sagan."

"Die ging rechts van de weg sprinten en ik dacht dat er daar geen doorkomen aan was. Ik ging naar links. Maar ik kwam vast te zitten achter Michael Matthews. Heel even moest ik stoppen met trappen. Ik geraakte nog voorbij Tom Boonen, maar niet voorbij Peter Sagan. Dat is frustrerend", zegt de Brit.

Goud verloren

En dus was de ontgoocheling groot na de tweede plaats. "Je kunt verliezen omdat je niet goed genoeg bent. Maar vandaag was ik sneller dan iedereen. Het voelt alsof ik goud heb verloren. Niet dat ik zilver heb gewonnen", besluit Cavendish in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties