Trotse ploegleider: "We zijn de enige Belgische ploeg die vorig jaar een klassieker heeft gewonnen"

Redactie
| 0 reacties
Trotse ploegleider: "We zijn de enige Belgische ploeg die vorig jaar een klassieker heeft gewonnen"

De renners van Wanty-Groupe Gobert zijn momenteel op stage in het Spaanse Benidorm. Ploegleider Hilaire Van der Schueren blikte nog eens terug op het seizoen in 2016 en gaf zijn visie over de ploeg en zijn renners.

Van der Schueren is alvast tevreden over het seizoen 2016. "We zijn de enige Belgische ploeg die vorig jaar een klassieker heeft gewonnen", zegt een trotse Van der Schueren. De ploegleider heeft met zijn team al een grote evolutie meegemaakt. "De ploeg komt nochtans van ver. Toen ik hier vier jaar geleden begon, stonden we 35ste in de Europe Tour."

"Ons budget is vandaag 4 à 4,5 miljoen euro. Dat is 2,5 keer zoveel als in 2011"

"Nu staan we eerste. Ons budget is vandaag 4 à 4,5 miljoen euro. Dat is 2,5 keer zoveel als in 2011", aldus de ploegleider in HNB. Elk jaar is het echter weer vechten tegen de bierkaai, want Van der Schueren moet zijn ploeg telkens opnieuw opbouwen. "Ik had mijn ploeg graag bij mekaar gehouden. We hebben Gasparotto ook een mooi bod gedaan."

"Een bod dat voor ons echt op de limiet was. Maar dan komt Bahrein-Merida en die doen er meteen 100.000 euro per jaar bij. Dan moeten wij passen. Het is ons lot. Het is elk jaar opnieuw beginnen", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties