Mettepenningen en Vantornout hebben oplossing: "Met een propere lei aan tiende jaar bij de ploeg beginnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Mettepenningen en Vantornout hebben oplossing: "Met een propere lei aan tiende jaar bij de ploeg beginnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klaas Vantornout zal dan toch aan zijn tiende seizoen in loondienst van Marlux-Napoleon Games beginnen. De voormalige Belgische kampioen heeft de ruzie met teammanager Jurgen Mettepenningen bijgelegd.

Klaas Vantornout liet afgelopen weekend weten dat hij vanaf 1 januari niet meer welkom was bij zijn huidige ploeg. Jurgen Mettepenningen had namelijk een clausule in zijn contract staan om het contract vroegtijdig te beëindigen. Maar zover komt het dus niet.

Wat dit weekend is gebeurd en gezegd, dat vonden we beiden jammer en hebben we tijdens onze afspraak vandaag uitgepraat", zegt de teammanager. "Mijn respect en dankbaarheid voor wat Klaas de afgelopen negen jaar voor onze ploeg heeft betekend, is altijd groot gebleven. En daarom ben ik blij dat we toch tot een nieuw akkoord kwamen, zodat Klaas kan blijven."

"Vergeven en vergeten"

De opluchting bij de tweevoudige Belgische kampioen is uiteraard groot. "Ik heb me altijd goed gevoeld in deze ploeg. De teamleiding, de ploegmaats, de entourage, we hangen allemaal aan elkaar. Daarom ben ik zo blij dat we nu toch gewoon samen verder kunnen gaan."

"Wat dit weekend is gezegd, hebben ik en Jurgen vandaag als volwassen mensen uitgepraat. Dat is vergeven en vergeten. We kunnen met een propere lei aan mijn tiende jaar bij de ploeg beginnen, en dat is een grote opluchting", besluit de West-Vlaming bij zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties