Noor van Katusha stoomt zich in Oman klaar: "Heb dit nodig om heuveltjes in Vlaanderen beter te verteren"

Redactie
| 1 reacties
Noor van Katusha stoomt zich in Oman klaar: "Heb dit nodig om heuveltjes in Vlaanderen beter te verteren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexander Kristoff is naast Greg Van Avermaet en Tom Boonen één van de blikvangers in de Ronde van Oman. De bonkige Noor wil er zich voorbereiden op het klassieke voorjaar.

Het seizoen ging alvast goed van start, met een ritzege in de Ster van Bessèges. "Het is leuk om het seizoen te starten met een overwinning in de tweede wedstrijd", citeert HLN de Noor. "Dat geeft vertrouwen, maar ik besef ook wel dat er nog werk op de plank ligt voor de komende weken. Ik zou hier graag een etappe winnen."

Het klimaat is er wel anders als dat van in Europa. "Als je van temperaturen rond het vriespunt komt, schrik je hier toch even als je een training afwerkt in de zon. Ik hoop dat ik tijdens deze rustdag goed acclimatiseer en hopelijk ben ik dinsdag in de eerste rit, een etappe voor snelle jongens, al meteen in goede doen."

"Een ritzege is mooi meegenomen, maar ik wil hier vooral toch hard trainen"

"Een ritzege is mooi meegenomen, maar ik wil hier vooral toch hard trainen, en op dit parcours moet me dat goed lukken. Ik heb dit nodig, ook om de heuveltjes in Vlaanderen beter te kunnen verteren. Meestal kom ik pas goed in vorm na Parijs-Nice en dan is Milaan-Sanremo het eerste grote doel van het jaar", besluit de Katusha-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties