Maakt Driedaagse dan toch plaats voor Dwars door Vlaanderen? "Er wordt niet meer gekoerst in die wedstrijd, alleen getraind"

Redactie
| 12 reacties
Maakt Driedaagse dan toch plaats voor Dwars door Vlaanderen? "Er wordt niet meer gekoerst in die wedstrijd, alleen getraind"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Flanders Classic-organisator Wouter Vandenhaute wil Dwars door Vlaanderen verplaatsen op de kalender naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. Maar dat heeft natuurlijk gevolgen voor de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Er is nog altijd geen duidelijkheid of Dwars door Vlaanderen al dan niet de plaats van de Driedaagse zal innemen in de nabije toekomst. Maar Wouter Vandenhaute houdt voet bij stuk. "Dwars door Vlaanderen verhuist volgend jaar naar de woensdag voor de Ronde. Wat er met de Driedaagse gebeurt, zullen we nog wel zien."

"Wielrennen is een sport die meer keuzes moet maken", vervolgt Vandenhaute bij Sporza. "In Vlaanderen hebben we een fantastisch voorjaar. Laat ons inzetten op die eendagskoersen, want dat is waar we sterk in zijn. De Driedaagse past niet binnen dat concept. Er wordt niet meer gekoerst in die wedstrijd, alleen maar getraind."

"Toppers laten los"

"De toppers laten de wedstrijd jaar na jaar los, want ze willen in die periode niet trainen maar koersen. Dwars door Vlaanderen zit nu nog geprangd op de kalender, maar als we naar de week van de Ronde verhuizen en met het WorldTour-statuut, dan zullen we een fantastisch deelnemersveld krijgen. En dan zal er gekoerst worden op leven en dood", besluit de organisator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties