Collega's onder indruk van Sagan: "Wet van de sterkste" en "Hij gaf er zo'n ei op"
Redactie
| 23 reacties

Collega-wielrenners zijn onder de indruk van wereldkampioen Sagan na openingsweekend

Collega's onder indruk van Sagan: "Wet van de sterkste" en "Hij gaf er zo'n ei op"

Peter Sagan leek het afgelopen weekend met de pedalen te spelen, al is de wereldkampioen helemaal nog niet op zijn best. Een tweede plek in de Omloop, winst in Kuurne. Zijn collega's zijn onder de indruk.

Oliver Naesen - die zelf nadrukkelijk aanwezig was in beide koersen - zag een sterke Sagan. "Hij reed er de hele dag zo ambetant tussendoor", zegt de trainingspartner van Greg Van Avermaet. "Hij reed niet op kop, kwam eens naar voren, liet zich weer uitzakken. Dan leek het dat hij weer hetzelfde deed, maar gaf hij er zo'n ei op dat bijna niemand mee kon."

Sagan liet na afloop weten beide koersen gebruikt te hebben als trainingen voor de komende weken. "Dan moet je niet komen koersen", aldus Lotto Soudal-renner Tiesj Benoot bij Sporza. "Hij zegt dat misschien enkel om de druk af te houden, maar ik denk dat hij gewoon komt om te winnen. Dat heeft hij vandaag ook bewezen."

"Als hij zo sterk is, is er weinig aan te doen" - Jürgen Roelandts

Benoots ploegmaat Jürgen Roelandts sprak dan weer over de wet van de sterkste. "Hij rijdt er een beetje tussendoor. Als hij zo sterk is, is er weinig aan te doen. Het is ook spelenderwijs, denk ik. Hij amuseert zich en dat is de wet van de sterkste", aldus Roelandts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties