Wat met Parijs-Nice? "Het is net alsof overal Quintana, Contador of Froome moet winnen"

Redactie
| 0 reacties
Wat met Parijs-Nice? "Het is net alsof overal Quintana, Contador of Froome moet winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele renners waren na afloop niet bepaald te spreken over de zware editie van Parijs-Nice. Onder meer Quick Step-renners Yves Lampaert en Philippe Gilbert waren kritisch. Zij kregen alvast steun van hun teammanager en Alain Gallopin, ploegleider van Alberto Contador.

"Wielrennen is precies alleen maar klimmen geworden", opent Lefevere in HNB. "Kijk naar de uitslag. Het is net de Tour. Alaphilippe is als vijfde een uitzondering. De organisatoren blijven vergeten dat de renners de koers maken en niet omgekeerd. De eerste dag lag het toch ook allemaal uiteen in een op papier niet eens zo lastige rit."

Alberto Contador gaf toe nog nooit een zwaardere editie van Parijs-Nice te hebben gereden. Ook zijn ploegleider Alain Gallopin, nonkel van, was er niet over te spreken. "Wat is de bedoeling van koersen als Parijs-Nice? Ik denk dat de organisator zich van rittenkoers heeft vergist. Dit was een etappe van de Dauphiné, geen rit van Parijs-Nice."

"Dit was een etappe van de Dauphiné, geen rit van Parijs-Nice" - Alain Gallopin

"Het is net alsof overal Quintana, Contador of Froome moet winnen. Wie geen topklimmer is, heeft nog weinig te zoeken in de WorldTour­rondes van de voorbije week. Ze willen een cleane sport, maar anderzijds wordt - op de Amstel Gold Race, die de Cauberg wegnam als eindklim, na - elke koers ieder jaar zwaarder", besluit Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties