Aan ambitie geen gebrek bij Belg van Trek-Segafredo: "Ik hoop op het hoogste schavotje te staan"
Redactie
| 0 reacties

Gelegenheidskopman Edward Theuns wil deze keer winnen in Dwars door Vlaanderen

Aan ambitie geen gebrek bij Belg van Trek-Segafredo: "Ik hoop op het hoogste schavotje te staan"
Foto: © photonews

Edward Theuns is vandaag - door het ontbreken van John Degenkolb en Jasper Stuyven - de kopman van dienst bij Trek-Segafredo. Na twee podiumplaatsen de afgelopen jaren hoopt de Gentenaar vandaag te winnen in Dwars door Vlaanderen.

De voorbije twee seizoenen eindigde Theuns telkens op het podium. "In 2015 was ik in het begin vooral blij, maar dat week redelijk snel voor teleurstelling omdat ik niet gewonnen had", klinkt het. "En vorig jaar was ik vooral ontgoocheld omdat ik de ambitie had om te winnen en dat niet gelukt was. Nu start ik met dezelfde ambitie. Ik hoop op het hoogste schavotje te staan."

Theuns is ook vandaag één van de favorieten. In Waregem krijgt hij een unieke kans door het ontbreken van zijn snelle ploegmaat John Degenkolb. "Ik kreeg tot nu toe nog maar weinig kansen voor mezelf. In Australië stond ik door mijn rug nog te ver van waar ik nu sta, en in de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice moest ik voor Degenkolb de sprint aantrekken."

"Het is niet abnormaal dat ik me voor Degenkolb moet opofferen" - Edward Theuns

"Vorig jaar kon ik daar nog sprinten. Dat ik minder kansen krijg, is voor mij minder leuk en jammer, maar ik begrijp ook dat het part of the job is. John heeft als topsprinter al heel wat bewezen. Het is niet abnormaal dat ik me voor hem moet opofferen. Maar dan lijkt het ook snel voor de buitenwereld alsof het iets minder gaat", aldus Theuns in HLN.

"De komende twee weken zijn heel belangrijk. In Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de Driedaagse De Panne kan ik wat vrijheid krijgen. Aan mij om één van die kansen te grijpen. In de Ronde van Vlaanderen hangt het van het koersverloop af, maar dan zal ik wellicht net als in Parijs-Roubaix meer in dienst rijden", besluit de renner van Trek-Segafredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties