Ex-wereldkampioene in het veld mikt op de Ronde na blessure: "Voel me net een kikker"

Redactie
| 0 reacties
Ex-wereldkampioene in het veld mikt op de Ronde na blessure: "Voel me net een kikker"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na haar zware knieblessure die ze opliep in de Wereldbeker van Hoogerheide, moest de Nederlandse Thalita de Jong een kruis maken over het WK en de rest van haar veldritseizoen. Maar het gaat de goede kant op met de Jong, die op de weg mikt op de Ronde van Vlaanderen.

"De knie voelt nog niet helemaal goed aan, maar het ging eigenlijk al beter dan gehoopt", opent de Jong bij Omroep Brabant. "Ik zit op 75%, ik ga nog iedere week naar de fysiotherapeut. Ik moet rustig aan doen en niets forceren, maar dat is lastig. De gehele knie is nu rondom de spierscheuring een beetje zeurend. Maar ik neem hier de tijd voor."

Lastig, want als kopvrouw bij haar nieuwe ploeg Lares-Waowdeals wilde ze haar visitekaartje afgeven. "Ik voel me net een kikker", lacht ze. "Na vijf jaar bij Rabo-Liv was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daar werd altijd wel gezegd dat ik mijn kans zou krijgen, maar als het puntje bij paaltje kwam, kreeg ik toch niet die kans. Ik wilde heel graag kopvrouw worden."

Ronde en Giro

Maar de Jong kijkt vooral uit naar Vlaanderens Mooiste. "Daar wil ik wat laten zien, die wedstrijd is ook belangrijk voor de ploeg. In mei rijd ik ook in Luxemburg, de proloog is daar een hoofddoel. Daarna gaan we richting de Giro en daarin hoop ik net als vorig jaar een rit te winnen. Ik hoop daar in betere doen te zijn", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties