Patrick Lefevere waarschuwt zijn renners: "Wie het ploegenspel niet speelt..."

Redactie
| 7 reacties
Patrick Lefevere waarschuwt zijn renners: "Wie het ploegenspel niet speelt..."
Foto: © photonews

Quick-Step Floors heeft in Dwars door Vlaanderen heel wat troeven om uit te spelen. Eigenlijk kan de formatie van Patrick Lefevere rekenen op bijna 6 kopmannen. Een beetje te veel van het goede?

Zo heeft men bij de ploeg Philippe Gilbert, Fernando Gaviria, Niki Terpstra, Zdenek Stybar en ook nog Dries Devenyns en Yves Lampaert. "Ik zie inderdaad alleen maar kopmannen", opent Lefevere. "Ik ga ervan uit dat er een soort natuurlijke selectie komt. Sommige jongens zullen goed zijn, anderen minder. Zo zullen ze zelf de hiërarchie bepalen voor de komende twee weken."

Boonen in Roubaix

Enkel voor de 'Hel van het Noorden' ligt het kopmanschap al vast. Daar wordt uiteraard op Boonen gemikt. "Roubaix wordt sowieso speciaal benaderd. In de andere klassiekers ligt de rolverdeling nog open", vervolgt Lefevere in HLN. Al wil de ploegmanager van Quick-Step niet dat er voor eigen rekening gereden wordt.

"Het kan me niet schelen hoeveel kopmannen er zijn, maar ik wil dat ze koersen als team. Wie zich niet aan de afspraken houdt, zal het mogen uitleggen. We gaan dat nog een keer goed duidelijk maken aan de renners, ja: wie het ploegenspel niet speelt, wordt vervangen door een knecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties