"In mijn eerste jaren als prof was ik een geweldige fan van fastfood: McDonald's, frieten, kebab..."

Redactie
| 0 reacties
"In mijn eerste jaren als prof was ik een geweldige fan van fastfood: McDonald's, frieten, kebab..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook wielrenners mogen na het seizoen of tijdens een korte pauze eens zondigen qua eten. Vraag dat maar aan Jens Keukeleire, die enkele jaren geleden nog graag eens naar de McDonalds ging of een kebab at.

"Vorig jaar ben ik meteen na Parijs-Roubaix gestopt in frituur Bosrand - de beste frituur van Brugge en omstreken - en heb ik mij goed laten gaan", opent Keukeleire in HNB. "Het smaakte enorm, maar nadien ben ik een hele avond misselijk geweest. Dat was niet wat mijn lichaam nodig had na zo'n koers. Ik had beter gewacht tot maandag."

Méér dan kip en rijst

De laatste jaren is de West-Vlaming steeds beter op zijn eten gaan letten. "In mijn eerste jaren als prof was ik een geweldige fan van fastfood: McDonald's, frieten, kebab... Ik had het moeilijk om al dat ongezonde voedsel van mijn menu te schrappen. Maar gaandeweg heb ik geleerd dat rennersvoeding meer is dan kip met rijst. Dat gezonde gerechten ook echt lekker kunnen zijn."

En na enkele jaren begint dat zelfs te wennen... "Traditioneel sla ik na afloop van het seizoen een hele voorraad ongezond eten in. Maar toen ik vorig jaar na 20 minuten winkelen in mijn kar keek, lagen daar geen hamburgers of chips in. Een beetje tegen mijn zin en omdat mijn vriendin aandrong, heb ik toen toch nog een pak koeken gepakt", besluit Keukeleire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties