Mechanische pech en de grens over gaan: de uitdagingen van de Tour de Vinny!

Mechanische pech en de grens over gaan: de uitdagingen van de Tour de Vinny!
Foto: © photonews

Vincent Kompany is een naam als een klok in de voetbalwereld. Ook in de wielersport is er nu een initiatief aan hem gelinkt.

Een vijftal fietsers waagt zich op het einde van deze maand immers aan de Tour de Vinny, zoals zij het noemen. Het opzet is om van Anderlecht, de ex-club waar Vincent Kompany heel wat tijd spendeerde als speler en later ook als trainer, naar Burnley te rijden. Kompany is momenteel immers aan de slag in Engeland Burnley-coach.

Eén van de goede doelen waar geld voor ingezameld wordt is BX Brussels, het project waar Kompany zich al jaren voor inzet. Op maandag 29 april was het dan eindelijk het moment van de waarheid en werd de fiets van stal gehaald. De Tour de Vinny begon met een fietstocht van Brussel naar Gent, kwestie van wat op te warmen.

Pierre Kompany, vader van, kwam de fietsers wat goede moed inspreken bij de 'Grand Départ' aan het stadion van Anderlecht. Na het verhelpen van enige mechanische pech werd ook halte gehouden aan het voetbalstadion van KV Mechelen. Een dag later is het al de bedoeling om de grens naar Nederland over te steken. 

De tweede rit gaat immers van Gent naar Breda. We gaan zeker in de gaten houden of het vijftal zijn weg succesvol verder kan zetten en Burnley kan bereiken op de fiets. Het is altijd mooi als het wielrennen of fietsen kan bijdragen aan een mooi project voor één of meerdere goede doelen en dit initiatief past daar zeker in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties