Alles op één paard of meerdere pionnen uitspelen? Wilfried Peeters legt tactiek van Quick-Step voor 'de Hel' uit

Redactie
| 4 reacties
Alles op één paard of meerdere pionnen uitspelen? Wilfried Peeters legt tactiek van Quick-Step voor 'de Hel' uit

In zijn allerlaatste Parijs-Roubaix staat alles in het teken van Tom Boonen bij Quick-Step Floors. Boonen is de uitgesproken kopman, maar toch weet Wilfried Peeters dat hij meerdere ijzers in het vuur moet hebben.

"Je weet nooit hoe het uitdraait. Daarom moeten we andere pionnen achter de hand houden", legt de ploegleider uit in HNB. "Ik denk aan Terpstra, Lampaert ook." Teammanager Patrick Lefevere noemde nog de namen van Stybar en Trentin. "Eigenlijk is de hele ploeg op niveau. We moeten van niemand bang zijn", klinkt het.

Controleren

Net zoals elk jaar in Parijs-Roubaix zal Quick-Step de koers in handen willen nemen. "De koers in handen nemen, stevig controleren en ervoor zorgen dat we op geen enkel moment in het offensief worden gedrongen. De tactiek van elk jaar, die al vaak heeft gerendeerd."

Het lijkt zondag dan ook een zware wedstrijd te worden. "Alle voortekenen voor een harde race zijn gunstig. Warm weer en een lichte bries... Het wordt 'vlammen', in zo'n atypische Parijs-Roubaix. Met een onvermijdelijke slijtageslag tot gevolg. Precies wat we nodig hebben", besluit Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties