Ex-winnaar ambitieus voor Roubaix: "Sta op gelijke hoogte met Sagan en Van Avermaet"

Redactie
| 0 reacties
Ex-winnaar ambitieus voor Roubaix: "Sta op gelijke hoogte met Sagan en Van Avermaet"

De ogen mogen zondag tijdens Parijs-Roubaix allemaal op Tom Boonen gericht zijn, toch zijn er nog heel wat kanshebbers op winst op de piste van Roubaix. John Degenkolb bijvoorbeeld, die de koers twee jaar geleden al won.

Vorig jaar kon John Degenkolb er na zijn zware val in januari niet bij zijn. "Ik ben blij dat ik er weer bij ben", aldus de Duitser in HLN. "Roubaix is mijn droomkoers, een wedstrijd met zo'n geschiedenis, zo'n palmares. Het is mijn favoriete wedstrijd. Ik kan het niet uitleggen, het is gewoon een koers waar ik van houd en die me goed ligt. Ook al heb je pech, je moet blijven vechten."

In 2015 won Degenkolb Milaan-Sanremo én de 'Helleklassieker'. "Alles viel gewoon in de plooi in Roubaix, alles zat mee, alles verliep perfect. Dat heb je ook nodig in Roubaix, je moet het geluk ook een beetje afdwingen soms, ervoor knokken. Alles moet 100 procent zijn, zoals in het jaar waarin ik won. Daar vielen alle puzzelstukken samen."

"In een ideaal scenario arriveer ik met een klein groepje in Roubaix op de piste"

"Roubaix ligt me beter dan de Ronde. Ik ben ervan overtuigd dat ik zondag op gelijke hoogte sta met jongens zoals Van Avermaet en Sagan. Er zijn geen hellingen, dat scheelt al wat", lacht Degenkolb. "Op die kasseien ben ik even sterk als hen. Ik heb er vertrouwen in. Ik ben goed omringd en ik voel dat ik klaar ben voor een goede prestatie zondag."

Het zal zondag een warme dag worden met temperaturen tot 20 graden celsius. "Het wordt een droge, stoffige Roubaix, dat speelt ook zijn rol. Je moet vooraan zitten, want als je een beetje achteraan vertoeft, dan zie je niets en vreet je stof. We moeten offensief koersen en in een ideaal scenario arriveer ik met een klein groepje in Roubaix op de piste", besluit Degenkolb.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties