Ploegmaats van Tom Boonen laten zich uit over hun belangrijke rol in 'historische' Parijs-Roubaix

Redactie
| 6 reacties
Ploegmaats van Tom Boonen laten zich uit over hun belangrijke rol in 'historische' Parijs-Roubaix

Ook bij de ploegmaats van Tom Boonen wordt het zondag een speciale dag. Zij zullen getuige zijn van de laatste koers van één van de grootste renners die ons land heeft gekend. Zdenek Stybar en Niki Terpstra blikken alvast vooruit.

Alles staat zondag in het teken van een vijfde kassei voor Boonen. Zoveel is duidelijk. "Ik zal zaterdagavond wel ontdekken wat mijn taak is", opent Stybar. "Ik wil gewoon dat Tom wint en wil dat historische moment meemaken. Of ik me wil wegcijferen? Absoluut! Ik ben de laatste weken mee aan het genieten. Zoveel aandacht, dat is ongelofelijk."

"Kijk maar naar de start van de Ronde van Vlaanderen. Dat gaan we nooit meer meemaken. En de ploeg geniet dus mee", aldus de Tsjech bij Sporza. Ook zijn ploegmaat en Nederlander Niki Terpstra zal zich 'opofferen' voor Boonen. "Als het moet, dan cijfer ik me weg. Maar Parijs-Roubaix moet nog altijd gereden worden", zegt hij.

'Niet regisseren'

"We kunnen de koersen niet regisseren, al leek dat de voorbije weken misschien zo. Mijn vorm is super en deze koers ligt me geweldig. Ik heb er enorm veel zin in. En dit is de laatste koers van een zeer geliefde collega. Ik hoop dus dat we met Tom Boonen geschiedenis kunnen schrijven", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties